Onze opvang

Binnen ons kindcentrum is er een nauwe samenwerking tussen opvang en onderwijs. De basisschool vormt samen met de peutergroep en de BSO van Kibeo OKC de Reiger.
De pedagogisch medewerkers vormen samen met de leerkrachten één team.

De peutergroep
Bij de peutergroep is uw kind in deskundige en vertrouwde handen. Binnen hebben we uitdagende speelhoeken en buiten kan uw kind zich lekker uitleven en met vriendjes op avontuur gaan. Op het grote buitenplein van het kindcentrum is een gedeelte ingericht passend bij het ontwikkelingsniveau van peuters, zodat uw kind veilig kan spelen en ontdekken.
Onze activiteiten zijn goed voor de ontwikkeling van uw kind en vooral ook heel erg leuk!
De peuters en kleuters werken geregeld aan dezelfde thema’s, waarbij er veel ruimte is om elkaar te ontmoeten en te leren van elkaar. Zodra uw kind vier jaar wordt is de overstap naar de kleutergroep maar een kleine stap, de omgeving, leerkrachten en de kinderen zijn immers al vertrouwde gezichten.

Goed om te weten
– De peutergroep is tijdens de schoolweken van ma t/m vr geopend.
– Uw kind mag meespelen vanaf 1,5 jaar.
– U kunt opvang afnemen tussen 7.30-18.30 uur.
– Er is een vast team van pedagogisch medewerkers, zodat er altijd een vertrouwd gezicht is voor uw kind.

 

Buitenschoolse opvang
Voor en na schooltijd kan uw kind naar de BSO, waarbij hij of zij binnen de vertrouwde omgeving van het kindcentrum blijft. Gezellig samen met vriendjes knutselen, spelen, ravotten en nog veel meer. Uw kind is de baas van zijn of haar vrije tijd! Natuurlijk zijn regels en afspraken belangrijk op de BSO, maar er is ook alle ruimte voor eigen inbreng, het zelfstandig maken van keuzes en het spelen met leeftijdsgenootjes. Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich thuis voelt en een goede band heeft met de pedagogisch medewerkers. Van het samen ondernemen van een activiteit tot het rustig bijkomen van een drukke schooldag: in overleg kan alles. Want zo gaat het thuis vaak ook!
Onze leerkracht bewegingsonderwijs werkt ook als pedagogisch medewerker op de BSO. Zo zorgen wij ook hier voor een goede afstemming tussen opvang en onderwijs.

Goed om te weten
– De BSO is tijdens de schoolweken van ma t/m vr geopend.
– U kunt voorschoolse opvang afnemen vanaf 7.00 uur.
– U kun naschoolse opvang afnemen tot 18.30 uur.

Inschrijven voor opvang