Ouders vertellen

Mariëlle Philipse – mama van Émeli, Jake en Nate – vertelt over de peutergroep binnen OKC de Reiger

Onze oudste dochter Émeli gaat sinds haar tweede verjaardag naar de peutergroep binnen OKC de Reiger. Ze gaat het hele jaar door op maandag- en vrijdagochtend, dus ook tijdens de schoolvakanties. Tijdens de vakanties wisselen we wel eens van dagen, zodat Émeli tijdens de opvang voldoende andere kindjes heeft om mee te spelen. Wij vinden het voor haar leuker en goed om met andere kinderen te spelen, zeker in deze coronatijd waarbij je toch wat in je vrijheid en sociale contacten beperkt wordt.

We zijn vooraf ook bij andere vestigingen gaan kijken, namelijk Littels Heinkenszand en de peutergroep Jan van Schengen.
Littels vonden we niet zo flexibel qua opvang als waarmee geadverteerd werd. Mijn man en ik werken beiden onregelmatig. Schuiven met tijden en dagen was niet zo simpel als waar voor geadverteerd werd. Daarom doen wij nu een beroep op Émeli haar opa en oma als wij beiden werken.
Bij de opvang binnen de Jan van Schengen werden we prima ontvangen. Hoewel we het ook een mooie locatie vonden was Émeli hier niet op haar plek. We zagen dat zij wat onrustig werd van de grote ruimtes en dat er zoveel kindjes zijn op deze locatie. Émeli stapte bij de peutergroep van de Reiger binnen, zag juf Kitty en ze was wel gelijk op haar plek. Ze wilde totaal niet meer naar huis en begon direct met spelen! Dit gaf voor ons de doorslag; zij gaat naar deze locatie!

Wij hebben gekozen voor OKC de Reiger omdat het openbaar is en omdat ik zelf op deze school heb gezeten als kind. Ik ben opgegroeid in Heinkenszand, mijn man in Goes. Voor hem was alles hier nieuw,  dus hij ging mee in mijn ervaringen. Wij hadden wel beiden als maatstaf dat zij rustmomenten kan inlassen voor zichzelf. De Reiger is kleinschaliger en Émeli kan daar goed in aarden.

Wij zien dat er veel contact is tussen de klassen van de Reiger en de peutergroep. Oudere leerlingen doen wel eens opdrachten samen met de peuters of Lezen voor, ze spelen minimaal 2x in de week bij de kleuters of samen buiten op het plein met mooi weer. Zo kan Émeli de leerkrachten en de andere kinderen van de kleuterklas al leren kennen. En de activiteiten en  feestdagen lijken veel samen gepland te worden. We krijgen ook mails van de school. We worden bijvoorbeeld ook goed op de hoogte gehouden over de coronamaatregelen.

Dankzij het contact tussen de peuters en de kleuters kan Émeli al wennen aan dat er iets van haar verwacht wordt. Ook is de stap straks niet zo groot  richting 5 dagen school ipv twee ochtenden opvang. Ze kent het daar al  en ziet dus ook bij de kleuters in de klassen of tijdens activiteiten wat haar straks te wachten staat.  Voor ons vind ik het ook erg prettig zeker in deze tijd. Nu je niet zo veel fysiek meer aanwezig kunt en mag zijn op school vind ik het fijn te weten wat ze nu en straks als ze vier is doet op een dag.